1. Főoldal
  2. //
  3. 2021
  4. //
  5. A fenntarthatóság nézőpontjai –...

A fenntarthatóság nézőpontjai – Összehangolva és a Failoni Kamarazenekar koncertje

Professzorok klubja egy pohár Jásdi-bor mellett és a világhírű Failoni Kamarazenekar koncertje

2021. július 10. 19:00

Podcast

A rendezvényen készült felvétel a képre kattintva meghallgatható.

A második esten, július 10-én Prof. Szathmáry Eörs evolúcióbiológus, Prof. Szöllősi-Nagy András hidrológus, Prof. Báldi András ökológus, jövőkutató, Prof. Felsmann Balázs energiapiaci szakértő, Prof. Bartholy Judit éghajlatkutató és Jásdi István borász a fenntarthatóság vízi, klimatikus, energetikai és ökológiai vonatkozásait ütközteti.

A tudósok felteszik a kérdést, hogy ha már most ilyen forró a helyzet, akkor milyen lesz hazánk klímája 10-20 év múlva? Mikorra lehet Magyarországnak „zöld” energetikája? Ha kegyetlen aszályok és felhőszakadások váltakoznak, akkor milyen legyen az ország vízpolitikája? Élvezhető marad-e a Balaton vidéke? És legfőképpen: mit tegyünk a mostani fajkihalási hullám kellős közepén?

A professzor-klubot követően a nagynevű Failoni Kamarazenekart hallgathatjuk meg. A zenekart, amely több mint 30 éves pályafutása alatt együtt koncertezett Jose Cura-val, Placido Domingo-val és Andrea Bocelli-vel. Most a klasszikus zene örökzöldjeit szólaltatja meg az ősi fák alatt.

A nyáresti zenei élményt az alábbi fantasztikus művek dallamai nyújtják:
J. S. Bach: Air
G. F. Händel: Vízizene – részletek
C. Saint-Saëns: A hattyú
A. Vivaldi: A négy évszak

A frissítő pohár bor a Jásdi Pincészetből érkezik. Sétalehetőség a zárás utáni a kertben, majd egy beszélgetés jelentős emberekkel jelentős témákról, amelyet egy pohár hideg cserszegi fűszeres fűszerez, végül egy világszínvonalú koncertélmény egyetlen este alatt.